Lennard Feenstra koning Jelle Scholtens Partij

Traditioneel werd op maandag 9 augustus de Jelle Scholtens Partij gehouden.

Er waren 24 enthousiaste kaatsers/sters die zich hadden opgegeven. Onder leiding van scheidsrechter Sander Hof werd iets na 13.00 uur begonnen met de eerste partijen.

Doordat de deelnemers EN het veld enkele zeer forse buien kregen te verwerken en er hier en daar ook nog sprake was van gelijk opgaande wedstrijden en nipte overwinningen, viel de laatste slag pas rond de klok van 19.00 uur.

Dit jaar was ook de PC commissie vertegenwoordigd middels de heren Ids Hellinga en Gert Jan Breman, die laatste moest helaas het onderspit delven tegen het partuur van de voorzitter van de PC. (met Jelmer Kuiken en Sjouke Dijkstra). Zeer verdienstelijk wist Gert Jan daarna een partij te winnen, waarna hij zo maar in de finale (van de verliezersronde) stond. Niet slecht voor een eerste optreden op het “Heilige Gras”.

Uiteindelijk werd de finale, na een 0-5 achterstand nipt verloren met 5-5 0-6, het zal duidelijk zijn dat Gert Jan meer dan verdienstelijk ter zijde werd gestaan door zijn maten Jorrit van Smeden en Bennie Hof. De winnaars in de verliezersronde werden Jacob Kamstra, Jelmer Uijithof, die de hele dag prima stond te kaatsen (door een trainingskamp op Terschelling?) en Haye van der Pol.

Om de “echte prijzen” werd gestreden door de parturen Lennard Feenstra, Johan Uijthof en Jort Norder tegen het partuur van Chris Outhuijse (jammer dat hij niet vaker kaatst!) Siard Bloemsma en Dieke van der Pol.

De finale was een echte strijd, waarbij Chris liet zien uit het juiste hout gesneden te zijn, hij wist het beste naar boven te halen bij zijn maten Siard en Dieke. Helaas voor hen dachten Lennard en Jort iets anders over de afloop van de partij, hoewel Dieke géén enkele bal buiten sloeg, werden haar ballen met enige regelmaat tot hercules verheven. Johan sloeg prima op en de latere koning Lennard Feenstra was zowel aan de opslag als in het perk goed bij de les. de laatste slag viel bij de stand 5-3 en 6-6.

Bij de prijsuitreiking werd door de voorzitter aangegeven, dat het in 2023 100 jaar geleden zal zijn dat de eerste “Buitengewone Ledenpartij” (vanaf 1951 De Jelle Scholtens Partij) zal worden gehouden. Wellicht kunnen we de deelname de komende jaren nog wat verder opvoeren en er in 2023 een speciale wedstrijd van maken.

Door de buitengewone prestatie van Gert Jan Breman, werd staande de prijsuitreiking door de PC een prijs aangeboden voor de winnaars van de 2e prijs in de verliezersronde, die prijs was nog niet beschikbaar, zodat de winnaars van deze prijs het vooreerst even met een ferme handdruk van de voorzitter moesten doen.

Ondanks het tegenvallende weer, kunnen we terugkijken op een mooie wedstrijd en een zeer gezellige nazit.

1e Prijs:

Lennard Feenstra (Koning)

Johan Uijthof

Jort Norder

 

2e Prijs

Chris Outhuijse

Siard Bloemsma

Dieke van der Pol

 

1e Prijs verliezersronde

Jacob Kamstra

Jelmer Uijthof

Haye van der Pol

 

2e Prijs verliezersronde

Jorrit van Smeden

Bennie Hof

Gert Jan Breman