Kaatskamp 14-15-April 2018

Kaatskamp 14-15-April 2018

Verslag kaatskamp voor de jeugd 14/15 April

Op zaterdag 14 April was het dan zover, een kaatskamp voor de jeugd van Jan Bogtstra en Dongjum! Er waren maar liefst 19 kinderen mee, een top opkomst!

Om 13.30 uur werd iedereen met de fiets bij de Trije verwacht met al hun spullen.
Nadat alles in de auto’s en een karretje was gezet was het tijd voor de eerste activiteit.

Een muurkaatsclinic van 2 uren van Hiske Zeinstra die zelf een fanatiek muurkaatsster is.
De jeugd heeft allemaal goed meegedaan en vonden het erg leuk om te doen!!!

Hierna zijn we met zijn allen op fiets richting Dongjum gegaan waar we gingen overnachten in het dorpshuis. Dit was een prima locatie, heel fijn dat we daar terecht konden!

Iedereen heeft toen een plekje voor zijn spulletjes gezocht en daarna was het tijd voor vrije tijd, voetballen, chillen of in de speeltuin.

Nadat er heel veel pannenkoeken waren gebakken was het tijd voor het avondeten, iedereen heeft heerlijk gegeten, de poedersuiker zat overal.

Na het avondeten nog even uitbuiken en naar buiten, het was prachtig weer!

Daarna was het tijd voor een echte pubquiz onder leiding van Pieter en Joukje. De pubquiz bestond uit verschillende ronden: kaatsen algemeen, stripfiguren, foto’s, muziek en algemene kennis.

Inmiddels was het al laat geworden en tijd om op bed te gaan, rond 0.30 uur was het stil, 6.30 uur werden de eersten alweer wakker. Iedereen heeft keurig al zijn slaapspullen weer opgeruimd.

Na een heerlijk ontbijt wat iedereen goed heeft gesmaakt moest er nog getraind worden(in de regen jammer genoeg), eerst een rondje rennen door het bos en daarna kaatsen.

Rond 11 uur zijn we weer op de fiets gestapt richting Franeker om daar naar het zwembad te gaan. Hier hebben we de dag afgesloten met een patatje en kon iedereen moe weer naar huis.

Wij hebben allemaal een erg gezellig en sportief weekend gehad!

Wij vinden het zeker voor herhaling vatbaar, misschien volgend jaar??

De jeugdcommissie