Jongens partuur pakt mooie 4e prijs op de Freule

Het jongenspartuur van K.V. Jan Bogtstra wist op zaterdag 19 september een mooie 4e prijs in de wacht te slepen.

Na een eenvoudige winst op het partuur van Folsgare in de 1e omloop (5-2 6-2) kwam het JB trio bestaande uit Elmer Feenstra, Jan-Tymen Eisma en Jelmer Kuiken, kanshebber en finalist in 2019, Berlikum tegen in de 2e omloop, “onze jongens” gingen langs het randje van de afgrond, ze wisten een 3-5 achterstand om te buigen tot een 5-5 8-6 winst.

De partij in de 3e omloop tegen Witmarsum werd een wedstrijd waarin Franeker constant het initiatief had, en ook veel completer dan de tegenstander. Echter vergat men om op de belangrijke standen door te pakken en lieten de tegenstander terugkomen tot 5-5, daarna wist men wel met overtuiging het laatste eerst te pakken met 6-2.

Daarna volgde DE wedstrijd van de dag tegen torenhoge favoriet Dronryp, aanvankelijk leek er weinig te halen en namen de mannen van Sjirk de Wal een 1-3 voorsprong, maar de goed kaatsende Jan-Tymen bracht, geholpen door te veel buitenslagen van Dronryp de stand weer in evenwicht.

Elmer, die de ondankbare taak van balkeerder had gekregen, was in het tussenspel wel de gehele partij attent en wist de nodige puntjes te verzamelen. Daar waar Jelmer nog wel eens overhoop ligt met zijn opslag, was dat bij hem nu in goede handen, al had hij in het perk we iets meer moeten “brengen”. Onder aanvoering van Jan-Tymen, die voor best opsloeg en voorin stond kwamen de JB mannen zowaar op 2 matchpoints 5-4 6-4. Dronryp zat totaal niet in de wedstrijd en straalde absoluut geen vertrouwen uit. De jammerlijke buitenslag op 5-4 6-6 van Jan-Tymen was wel een dure, maar slechts 1 opslagmisser van de serie van 7 opslagen achter elkaar in deze fase van de strijd. Franeker nam ook in het laatste eerst een 4-0 voorsprong, maar zag Dronryp terugkomen tot 4-4. op 5-5 6-6 sloeg Jan-Tymen weer prima op en had de wedstrijd in het tussenspel kunnen beslissen, maar er bleef een kaats liggen van ca 6 meter welke door Jorn Lars van Beem opgeslagen moest worden. Het werd niet de onverwerkbare bal zoals hij dat vaker deed, maar een ogenschijnlijk goed te verwerken bal voor Jelmer. Helaas wist hij dit belangrijke punt niet te verzilveren en lieten de JB Jongens DE favoriet ontsnappen.

Dat Dronryp aan het eind van de dag met de kransen om stond zal de nasmaak nog wel een beetje bitterder doen zijn, maar onze jongens kunnen terug kijken op een mooie Freule dag met een prima 4e prijs als resultaat.

Coach Lennard Feenstra, Elmer Feenstra,

Jelmer Kuiken en Jan-Tymen Eisma.