Jan Bogtstra pakt 2e prijs in Weidum

Tijdens de traditionele opening van het kaatsseizoen in Weidum was er een mooie 2e plaats voor het partuur van Jan Bogtstra. Dit partuur bestond uit Jan Hof, Allard Hoekstra en Patrick Scheepstra.

In de eerste omloop werd, na een forse achterstand, gewonnen van Deinum met oud stadsgenoot en partuurmaat Pieter van Althuis in de gelederen met 5-5 6-4. Ook in de 2e omloop was het “dreech” maar viel met name het degelijke spel van Jan Hof op en dit bracht de Franekers de overwinning bij de stand 5-4 6-4.

op de 3e lijst wad een van de favorieten; Leeuwarden de tegenstander, ook hier werd het een zware partij. Door een blessure van Jan Hof moest er door Allard en Patrick extra werk worden verzet, maar men wist ook deze partij te winnen; 5-4 6-6.

De 4e omloop was een gemakkelijke, bij een lijst van 24 parturen (was wel eens veel meer!) mocht er één partuur blijven staan en dat was het partuur van Franeker, hiermee kwamen de “JB Boys” direct in de finale.

Van de finale tegen torenhoge favoriet Bitgum, met Paul Dijkstra, Hans Wassenaar en Tjisse Steenstra, had men op voorhand hoge verwachtingen, maar niets bleek minder waar, Bitgum was heer en meester. Het breekpunt lag eigenlijk al op 0-1  6-6 toen bij een grote kaats op de boven de best opgeslagen platte bal van Allard door Hans tot bovenslag werd verheven. De Franekers kwamen er niet meer aan te pas en verloren uiteindelijk met 0-5 6-6.