Hoofdklasseweekend Jan Bogtstra

Hoofdklasseweekend Jan Bogtstra

Het kaatsseizoen is weer van start! Ook in Franeker hebben we er weer zin in. Aankomend weekend is het Sjûkelân het podium voor zowel de dames als de heren. Zaterdag is de officiële start van het seizoen voor de dames hoofdklasse, traditiegetrouw in het mooie Franeker. Jan Bogtstra wil ook dit jaar weer een groot feest maken van deze dameswedstrijd.

Kaatsvereniging Jan Bogtstra vindt dat de dames goed verwend mogen worden. Samen met de steun van de familie Wetterauw is dit het derde jaar dat de wedstrijd groots kan worden neergezet. Onder andere met mooie prijzen voor de winnende parturen. Tevens worden er ook dit jaar weer diverse activiteiten georganiseerd.

Er is koffie met gebak geserveerd vanuit een Foodtruck van Van der Kloet en in de middag een lekker hapje en drankje verzorgd door De Poort van Franeker. DJ Quickfinger is aanwezig om een gezellige en muzikale sfeer te creëren op het veld. Uiteraard draait hij muziek waarop gedanst mag worden!

Uiteindelijk draait deze dag natuurlijk om de prestaties van de dames. In 2018 was Huizum winnaar, ben jij benieuwd wie er dit jaar met de krans naar huis gaat? En nieuwsgierig wat voor activiteiten er worden georganiseerd? We nodigen iedereen uit op het Sjûkelân om de verschillende afdelingen aan te moedigen. Er wordt gekaatst om cheques van Petra Lodewijk Mode uit Franeker.

Zondag 5 mei wordt de arena op het Sjûkelân omgebouwd en gereed gemaakt voor de heren. Vanaf 11.00 uur komen de 10 hoogst gerankte heren parturen in actie voor de eerste vrije formatie wedstrijd van het jaar.

Tot zaterdag 4 of zondag 5 mei vanaf 11.00 uur op het Sjûkelân!